Peter Ledaine

foto Peter Ledaine

trok na zijn studies aan het Stedelijk Conservatorium in Brugge naar het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij behalve de diploma's laureaat orgel, laureaat muziekpedagogie en laureaat koorleiding, het "Hoger Diploma Orgel" behaalde o.l.v. Chris Dubois. Daarna vervolmaakte hij zich bij Hans Van Nieuwkoop aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam.

Hij is directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Blankenberge. Als organist is hij verbonden aan de hoofdkerk St.-Petrus en Paulus en aan de Kapucijnenkerk van Oostende. Hij bespeelt er het monumentale Schijven-Flentop-orgel, het Thomas-orgel in Silbermannstijl en het nieuwe barokorgel, gebouwd door Stan Arnouts in vroeg 17de-eeuwse stijl. Ook de artistieke leiding van de Petrus- en Paulusconcerten neemt hij op zich.

Hij concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en realiseerde diverse cd-opnames.

Sinds 1993 is Peter Ledaine dirigent van het Orlandusensemble. Onder zijn leiding bracht dit ensemble onder andere motetten van J.S. Bach, het Magnificat, de Mattheus- en Johannespassie van J.S. Bach, het Gloria van A. Vivaldi, de Messiah van G.F. Händel, het Requiem van W.A. Mozart en de Mariavespers van C. Monteverdi.